SIGNATURES SANT JORDI

Dissabte 22 d’abril. Plaça Pompeu Fabra (Badalona)

 

11h-12h

Chris Chatterton Baula

Abraçasaure, de Rachel Bright i Chris Chatterton (Editorial Baula)

Un matí assolellat, l’Abraçasaure emprèn el seu camí tota sola per primer cop. Quan fa nous amics es posa molt CONTENTA! Però, al cap de poc temps, els altres petits dinosaures comencen a barallar-se. Serà capaç de posar PAU entre ells?

Enfadasaure, de Rachel Bright i Chris Chatterton (Editorial Baula)

Aquell matí, l’Enfadasaure es va despertar de bon humor. Però aviat va començar a enutjar-se per algunes coses. Cada cop estava més enrabiat, MÉS i MÉS ENFADAT...

Preocupasaure, de Rachel Bright i Chris Chatterton (Editorial Baula)

Fa molt bon dia i el Preocupasaure ha planificat menjar a l’aire lliure. Però aviat nota com si tingués la panxa plena de papallones. Això és perquè està PREOCUPAT: i si no ha agafat prou menjar? I si es perd? I si ensopega i cau? I si es posa a ploure?

Chris Chatterton

Chris Chatterton

Originari del comtat de Durham va començar la seva carrera com a dissenyador gràfic i en animació, treballant en diversos projectes entre ells Dr. Who. La seva passió per la il·lustració el va portar a iniciar-se com a artista en nombrosos llibres infantils. Actualment, col·labora com il·lustrador en diversos llibres infantils i també escriu i il·lustra els seus propis llibres.

Oriol Pelacanyes

Oriol Pelacanyes. Aventura a Anglaterra!, d’Eva Santana i Jaume Bosch (Editorial Baula)

Un intercanvi! Crec que mai havíem cridat tant pels passadissos. Tots estàvem tan esverats que era impossible fer-nos callar. Jo patia, és clar, perquè no sabia com explicaria aquest viatge als meus pares. Segur que no els faria res que desaparegués una setmana de casa, al contrari, estarien molt contents. Ara, això que després vingués un nen anglès a casa durant una setmana... fins i tot a mi m’anguniejava. Quina vergonya! En una casa on els bunyols recremats volen pels aires en les discussions de l’hora de sopar, no s’hi pot convidar ningú!
OH, MY GOD!

Eva Santana

Eva Santana Bigas


Va néixer a Badalona. Quan era petita el que més li agradava era llegir, i va començar a escriure des que va descobrir que podia explicar les seves pròpies històries.

Ha publicat més de trenta llibres per a públic infantil i juvenil. També va coordinar la revista Ara Kids (suplement infantil del diari Ara) de 2011 a 2013, i va dirigir la revista Súpers! del Club Súper3 del 2010 al 2017.

12h-13h

Amor primera vista

El meu primer amor, de David Nel·lo (Editorial Animallibres)

En José Pedro explica com havia assistit, entre divertit i indignat, a la transformació del seu germà Ivanhoe. En Hoe ja no jugava a la Play, es preocupava per menjar bé i s’havia tornat presumit. S’havia enamorat!
Ell no s’enamoraria mai, n’estava segur. Segur?

Una novel·la que parla d'amor sense una perspectiva romàntica, amb sentit de l'humor i des del punt de vista d'un noi.

Ressenya de Mitja Moca

David Nel·lo

David Nel·lo

És un escriptor, traductor i músic flautista català.

S’ha especialitzat en LIJ, però també ha escrit novel·les per a adults. Ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals destaquen el Prudenci Bertrana per Melissa&Nicole, el Sant Jordi de la novel·la per Les amistat traïdores i l’Edebé Infantil per La crònica de l’Iu Eskar.

Perdut Alicia

Oi que ens hem perdut, Alícia?, de Pep Puig (Editorial Animallibres)

L’Alícia, la narradora de la història, explica el que els va passar a ella i a la seva colla el dia que van decidir que ja eren prou grans per anar a l’escola tots sols. Es pensaven que no es perdrien, però el que va començar com un dia alegre d’emancipació es va convertir en un malson que no oblidarien mai.

Un conte urbà de Pep Puig, inspirat en el clàssic A través del mirall, de Lewis Carroll.

Pep Puig

Pep Puig

Ha publicat sis llibres per a adults, entre els quals destaquen La vida sense la Sara Amar, premi Sant Jordi de novel·la el 2015.

Caminant junts per la lluna va ser la seva primera novel·la juvenil.

13h-14h

Hora Zero

Hora Zero, de Sebastià Roig i Toni Benages (Editorial Males Herbes)

Des del futur, Hora Zero vetlla perquè ningú pugui alterar el curs de la història. Els agents Uma Mankar i Philippe Lafont viatgen a diferents èpoques del passat, des del Japó dels samurais a l’antiga Roma, per impedir que tota mena de científics bojos, conspiradors i súpermalvats modifiquin la història en benefici propi. Aquest volum recull les primeres aventures d’'Hora Zero', una sèrie de còmic que es publica regularment a la revista 'Petit Sàpiens'.

Toni Benages

Toni Benages

Autor badaloní és director del Crypshow Festival, dibuixant, il·lustrador i cartellista. Dibuixa a Scifiworld i a la Revista Xiulit. Promotor de la revista La Cripta (2012), entinta l’àlbum de Rubén Pellejero i Christoper The long and winding road (Kenneseditions, 2016) i col·labora amb David González en el programa This is not another freaky TV Show.

Assassí Tirant

L’assassí del Tirant, de Jordi Fernando Aloy (Editorial La Campana)

Un thriller protagonitzat per un filòleg obstinat i la seva directora de tesi que recorre diferents escenaris històrics del segle XX i revela la brutalitat d'uns crims propiciats per un odi ancestral.

Jordi Fernando Aloy

Jordi Fernando Aloy

és impressor, editor i llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Després d'aprendre els oficis vinculats a les arts gràfiques en la impremta familiar, va treballar quinze anys com a responsable d'edicions de l'Ajuntament de Barcelona i, des de l'any 2000, ha codirigit l'Editorial Meteora amb Maria Dolors Sàrries. Com a autor, ha publicat l'assaig historicoartístic La Casa de la Ciutat, un itinerari i dos llibres de relats: L'home de les cadires i La Negreta i altres veus emmudides.

17h-18h

Profecia

Profecia, de Raül Garrigasait

(Edicions de 1984)

Si obriu aquest llibre, hi trobareu un pare i la seva fascinació per unes bèsties indòmites, animades per una vitalitat sense fi. I una filla adolorida i vigorosa, que no pot treure’s del cap unes històries antiquíssimes de profetes. I, acollint-los a tots dos, una ciutat que respira com un ésser viu.

Amb aquests elements, Profecia crea una atmosfera única, fosca però també carregada d’humor i d’energia. Teniu a les mans un llibre que parla de la força fecunda que hi ha en les coses que no dominem.

Raul Garrigasait

Raül Garrigasait

Va estudiar música i llengües antigues i escriu assaig i narrativa. El 2017 va publicar la novel·la Els estranys, que va ser distingida amb el Premi Llibreter, el Premi Òmnium a la Millor Novel·la en Llengua Catalana de l’Any i el Premi Setè Cel. Després ha publicat els assajos El fugitiu que no se’n va, Els fundadors, La ira i País barroc. Amb un peu en el món de la reflexió abstracta i l’altre en el gust d’explicar històries, ha anat aprofitant elements d’una llarga tradició per interrogar-se sobre els ídols i els malestars de la modernitat.

Ballard Pies frios

Ballard Reloaded, de Beatriz García Guirado i Andreu Navarra

(Editorial H&O)

El món és una novel·la de J. G. Ballard. Profeta dels cossos violentats, del capitalisme com a accident en bucle o del col·lapse climàtic, l'escriptor anglès ha estat l'últim gran artista capaç d'engendrar un adjectiu propi, el ballardià, en al·lusió a una barreja de moralisme pervers i tragèdia tecnològica.

Los pies fríos, de Beatriz García Guirado (Editorial Sloper)

A la ciutat del Paso del Escorpión el vent bufa com el lament d'un boc camí de l'escorxador. La gent viu a l'església o viu a la farmàcia, però sobretot en el pecat. Harry Butterfly Santana va néixer en al Paso del Escorpión, on si no? Fa vint anys que està tancat al corredor de la mort. La visita d'una exagent de policia, Olivia Wendley, entossudida a buscar una explicació al terrible crim que Harry va cometre, l'obliga a retrocedir tan enrere en la seva memòria que a vegades li sembla estar entre les cames de la seva mare de nou.

Andreu Bea

Beatriz García Guirado

És periodista, escriptora i docent. Exponent de la literatura estranya, ha publicat les novel·les El silencio de las sirenas (Salto de Página, 2016), La Tierra hueca (Aristas Martínez, 2019. Premi Amaltea 2019). També ha participat en antologies de relats i assajos col·lectius: El gran libro de Satán (Blackie Books, 2021) i Oculto David Lynch (Dilatando Mentes, 2022).

Andreu Navarra

És escriptor i historiador. Combina la creació literària amb la crítica i l’anàlisi de sistemes educatius. Investiga el pensament català i espanyol entre finals del segle XIX i la guerra civil (1868-1939). Els seus últims llibres publicats han estat La escritura y el poder. Vida y ambiciones de Eugenio d'Ors (Tusquets, 2018), Devaluación continua. Informe urgente sobre alumnos y profesores de secundaria (Tusquets, 2019), Ortega y Gasset y los catalanes (Fórcola, 2019), Prohibido aprender. Un recorrido por las leyes de educación de la democracia (Anagrama, 2021), La revolución imposible. Vida y muerte de Andreu Nin (Tusquets, 2021).

18h-19h

Solastalgia

Solastàlgia, d’Ada Castells

(L’Altra editorial)

La Sara és una Quixot empatxada de lectures apocalíptiques i, arran d’unes inundacions extremes a Barcelona, decideix fugir cap a l’Empordà. A l’expedició l’acompanyen un marit que exporta pollastres al Brasil, una filla adolescent que vol un gos i una tieta excèntrica que no hi toca gaire. L’objectiu és refundar l’edat mitjana amb tecnologia del segle XXI. En contacte amb la natura, la Sara aprendrà a pactar amb l’amenaça, però primer haurà de superar un remordiment profund, la sobredosi filosòfica, les baralles amb la filla i la solastàlgia. L’amor i assumir la pròpia fragilitat seran les úniques sortides per sobreviure i recuperar el lligam amb els altres.

Ada Castells

Ada Castells

Va començar la seva carrera literària amb El dit de l’àngel (1998), una història realista i estripada sobre els seus avantpassats protestants. Després va venir Mirada (2001), novel·la en contra de la dictadura de la imatge i, quatre anys més tard, Tota la vida (2005), biografia obertament novel·lada del pintor romàntic Caspar David Friedrich. Pura sang (2012), ambientada entre Menorca i Barcelona, li va valdre el Premi Sant Joan de Narrativa i després va publicar La primavera pendent (2018) i Mare (2019), la seva novel·la més personal i que, tants anys després, entronca amb la primera.

Atzar i les ombres

L’atzar i les ombres, de Julià de Jòdat

(Editorial Comanegra)

El cim narratiu de Julià de Jòdar, la trilogia L’atzar i les ombres, es reedita per primera vegada en un sol volum. L’autor revisa (i reescriu) una de les obres més importants de la història recent en el 25è aniversari de la seva primera publicació. El gran fris històric sobre la consciència popular dels barris industrials de la perifèria barcelonina.

Julià de Jòdar

Neix a Badalona i es cria al barri del Gorg. L’entrada tardana de Julià de Jòdar a la literatura catalana va ser una de les més impactants de la història recent. La seva obra més important és L'atzar i les ombres, una trilogia que comprèn les novel·les L'àngel de la segona mort, El trànsit de les fades i El metall impur. El 2009, amb la novel·la Pastoral catalana, una mena d'homenatge a l'escriptor estatunidenc Philip Roth i la seva novel·la American Pastoral, rebé el Premi Carlemany.

Geografia de l'oblit

Geografia de l’oblit, d’Eduard Niubó (Edicions Sidillà)

La història dels descobriments geogràfics és plena d'exploradors que amb prou feines coneixem, però que ens han canviat la imatge del món. Molts d'aquests exploradors, tot i les aventures sorprenents que van viure, sovint queden oblidats sota el relat dels conqueridors que els han seguit, o a l'ombra dels seus líders.

Fugint dels tòpics establerts, Geografia de l'oblit ens endinsa en el camí dels pioners que han obert la porta al coneixement del món.

Eduard Niubó

Eduard Niubó

Badaloní llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i professor de llengua i literatura a secundària des de fa més de vint anys. La seva curiositat l'ha portat a viatjar arreu del món procurant entendre sempre el viatge com a sinònim de camí, d'inquietud per anar més enllà. Atret pels llocs remots i per la seva història, a poc a poc va anar descobrint, sorprès, que aquest llibre que teniu a les mans no hi era encara i, cansat d'esperar-lo, finalment es va decidir a escriure'l ell.

19h-20h

Baños pleamar

Baños Pleamar, d’Isaac Sánchez (Editorial Dolmen)

Badalona, anys 90. Davant la contaminació de les seves platges va sorgir un singular tipus de negoci anomenat «Baños» que combinava a peu de costa restaurant i piscina. Espais pantagruèlics que van dotar de vida a uns espais abans desemparats. Aquesta és la crònica d'un d'aquests insòlits recintes. La història de «Baños Pleamar».

Es tracta d'una proposta introspectiva i intimista en la qual el lector es veurà transportat a una època que ja no existeix, a un passat creat a través de l'exactitud dels records d'un nen i les històries explicades per boca-orella.

ressenya de Mitja Mosca

Isaac Sánchez

Isaac Sánchez

Anteriorment conegut com Loulogio, és un dibuixant, comediant, monologuista,4​5​ i presentador de televisió badaloní.

Abans de tornar-se molt popular en YouTube el 2010, va publicar dos còmics: El regreso del hombre pez (2009) i La caja de Basilio (2010). El primer d'aquests, va ser guanyador del premi Josep Coll en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona. El 2017 va publicar el primer capítol de Taxus, El último en llegar. A l'any següent, va decidir finalitzar amb la seva carrera com youtuber i monologuista, amb la finalitat de continuar la seva carrera com a dibuixant de còmics i va publicar els dos últims capítols de Taxus: La cabra (2018) i Lo que dejamos atrás (2019). El 2020 va publicar El don, el qual va ser premiat com a "Millor Còmic" pel per el Gremi de Llibreries de Madrid en 2021.

Mitologia paisos catalans

Mitologia dels Països Catalans, de Daniel Rangil i Laia Baldevey (Editorial Efadós)

Durant segles, i en la cultura escrita, d’allò que en diem «mitologia» només existia la clàssica, la dels grecs. A partir de la Renaixença, folkloristes conscients de la vàlua de la cultura oral aplegaren llegendes i rondalles. Aquest llibre aplega més de trenta personatges de la mitologia catalana i en vol esbrinar els orígens remots, els significats profunds i la vinculació amb altres mitologies d’arreu del món.

Laia Baldevey

Laia Baldevey

Va estudiar Belles Arts, on es va especialitzar en l’àmbit de dibuix. Especialitzada en il·lustració de fantasia va desenvolupar durant anys treballs de Concept Artist per animació 3D. Combina la seva feina d’il·lustració per músics, editorials i altres publicacions amb la divulgació del folklore català en forma de llibres, a les xarxes socials o a la ràdio.

Anterior
Anterior

Dos nous Angles

Siguiente
Siguiente

Sant Jordi 2023: infantil i juvenil