Sant Jordi 2023: infantil i juvenil

qui granja

Quiquiriquic! Qui hi ha a la granja?

Yayo Kawamura

Editorial Cruïlla

Qui hi ha, a la granja? Les gallines, els bens, les vaques i els altres animals t'esperen per fer un volt tots junts per la granja. 

Un llibre de cartró i feltre amb colors vius i textures per tocar. 


El petonet

Patrícia Geis

Combel editorial

L’Osset agafa un petonet al vol i comença una cadena de petons que serviran per curar, per perdonar, per celebrar i per dir «t’estimo!». Un llibre nou de la sèrie Els Dudús, amb solapes i pop-ups, en què els més petits podran acompanyar el Conill, la Trugeta, la Miu i l’Osset en situacions de la vida quotidiana que pretenen potenciar l’afecte i l’estima.

Fruites i verdues

Vivim del cuentu

Baula Editorial

La taronja no dorm

La taronja no sap com adormir-se i necessita un munt de coses.

El calçot pudent

El calçot aprèn quan i on pot fer pets sense molestar els altres.

L’all es repeteix

L’all repeteix tant les coses, que els altres es cansen d’estar amb ell.

La pera és la repera

La pera és tan creguda que la resta de fruites se n’acaben afartant.

La balena

Benji Davies

Andana Editorial

Edició especial 10è aniversari amb una làmina especial i exclusiva de Benji Davies al seu interior.

En Noè i el seu pare viuen en una casa a la vora del mar. El pare és pescador i per això Noè, durant el dia, només té la companyia dels seus sis gats. Un matí, desprès d'una tempesta, en Noè troba una petita balena encallada a la platja, i decideix emportar-se-la a casa per tenir cura d'ella. En Noè vol mantenir-ho en secret, però no sap quan de temps podrá amagar al seu pare la seva nova mascota.

Aquesta és la història d'un nen solitari, una balena encallada a la platja i una amistat que canviarà per sempre les seves vides.

Conills a tot drap

Philip Ardagh / Ben Mantle

Baula Editorial

Venen a tot gas
uns conills esvalotats.
A tot drap s’obren pas.
Estan molt animats!

Papallona

Marc Majewski

Ediciones Ekaré

La força d’aquesta història rau en la criatura que la protagonitza, que amb molta gràcia i determinació es fabrica una enginyosa disfressa de papallona. Quan els altres nens fan malbé les seves precioses ales i antenes, és el pare qui la reconforta, anima i ajuda a començar.

Mentrestant, a la Terra…

Oliver Jeffers

Andana Editorial

Mentrestant, a la Terra... ens explica la història de la humanitat des d'un punt de vista còsmic.
Després del Som aquí i Què construirem, Oliver Jeffers ens porta un espectacular àlbum il·lustrat on ens mostra la seva particular perspectiva sobre el nostre lloc a l'espai.
Un pare fa, juntament amb el seu fill i filla, un viatge emocionant a l'espai i des d'allà recorden els conflictes que han tingut lloc a la Terra des del principi dels temps.
Tot això ho fan des d'una perspectiva molt interessant: converteixen la distància entre la Terra i altres planetes en anys i miren enrere en el temps per veure què estava succeint aleshores a la Terra.
Una breu història del món i una guia concisa de l'univers amb un missatge perdurable que allò que ens uneix és més important que allò que ens diferencia. Tot explicat amb la perspectiva inimitable, l'enginy i l'exquisit art d'Oliver Jeffers.

Dagfrid. A Thor i a dret

Agnès Mathieu-Daudé / Oliver Tallec

Editorial Flamboyant

Preparar el banquet dels caps del clan? La Dagfrid no en té cap ganes. Pot semblar que és un honor, que t’encarreguin aquesta tasca, però, de fet, és molt injust! Si ets vikinga has de cuinar peix pudent, mentre que si ets un noi viking fas coses com preparar-te per ser guerrer o per navegar. I, les coses com són, la idea que té el germà de la Dagfrid de preparar-se s’assembla molt a no fer res de res. Mentre que el banquet de la Dagfrid no es farà pas sol…

Roc Guitar. Dharma

Jaume Copons / Liliana Fortuny

Editorial Comanegra

Aquest any en Roc Badosa ha fet massa el tarambana, i ara mira’l: només li queda una setmana per escriure un treball que els seus companys d’institut han fet durant tot el curs! Per si fos poc, ha de passar aquesta setmana a casa de l’àvia, la Lola, i el seu gos amb nom artístic. Ja veu a venir que l’avorriment serà estratosfèric! Però, mig per casualitat, en Roc acaba fent el treball sobre la Companyia Elèctrica Dharma, i tot plegat esdevé una aventura. En Roc no només descobrirà la història d’un grup de rock únic... També descobrirà un munt de coses d’ell mateix i es convertirà en una nova estrella: en Roc Guitar!

Només per a ninges. El reggaeton embruixat

Puño

Editorial Cruïlla


La nova cançó de l'estiu ha hipnotitzat tots els adults del barri, i això no és tot, ara només volen menjar cols de brusel·les. Què deu tenir, aquesta cançó? Un nou misteri per a les ninges. 

Cartes d’amor de 0 a 10

Susie Morgenstern / Thomas Baas

Blackie books

L’Ernest té deu anys: deu anys d’avorriment i soledat, si no fos per la seva estimada àvia i per la bondadosa Hermínia.

Fins que un dia arriba una companya nova a classe, la Victòria, un autèntic belluguet. Amb ella arriben les novetats, arriba l’amor, una mica de bogeria i molta emoció.

Amb l’ajuda de la Victòria, l’Ernest per fi trencarà el seu silenci escrivint una carta que li canviarà la vida per sempre.

Els coixins màgics

Evyenios Trivizás / Noemi Vola

Blackie Books

A la Ciutat del Cel, el malvat rei Lladregot I es dedica a escriure lleis terribles amb una ploma de corb. Lleis que prohibeixen les festes d’aniversari, l’esbarjo o els diumenges. Fins i tot ha escrit una llei que prohibeix el singlot. En Lladregot se sorprèn de no comptar amb el caliu de la gent del poble. Per què deu ser que no se l’estimen? Perquè somien, li diu un dels seus consellers.

Llavors el rei decideix acabar amb els somnis. I per fer-ho encarrega uns coixins que, amb la seva màgia, omplen les nits de malsons.

No sap que està a punt de desencadenar una revolució. Perquè viure sense somiar…, ¿que potser val la pena?

El gran llibre del Bàsquet

Jaime Valero / Bea Tormo

Edebé Editorial

T’agrada el bàsquet? El bàsquet és un dels esports més populars del món, i el nombre d’aficionats va creixent. Els esportistes inspiren les noves generacions, que somien de seguir els seus passos a la pista. Però com va començar tot? Saps per què l’NBA és la lliga més famosa del món? T’imagines com serà el bàsquet del futur? Endinsa’t en l’increïble univers del bàsquet!

enigmes cos humà

Enigmes del cos humà

Víctor Escandell / Victor Sabaté

Zahoró Books

Un viatge als racons del nostre cos per deduir o intuir la causa d’alguns dels sorprenents misteris que hi amaga.

El cos humà és un mecanisme precís i fascinant. Entre òrgans i funcions, sempre hi ha un misteri que els nostres incansables seguidors hauran de resoldre amb lògica i imaginació.

El llibre inclou una lupa “raigs X” amb què es podran desxifrar els textos de les solucions dels enigmes.

Amb calma, aquí i ara

Laura Brand / Freya Hartas

Editorial Flamboyant

Atura’t, apropa’t a les coses més petites que passen a la natura i contempla-les. Fes una pausa d’aquest món atrafegat per centrar-te en l’aquí i ara.

Un nou títol de la sèrie Amb calma.

Els pops tenen zero ossos

Anne Richardson / Andrea Antinori

Zahorí Books

ET PREGUNTES… Quantes vegades batega el cor d’un ós cada hora? Quantes respiracions fas cada dia? Quina és la distància de la Terra a la Lluna? I a Saturn? Quants metres hi ha entre tu i els núvols? Què passa si continues posant zeros al final dels números?

AQUÍ TROBARÀS LES RESPOSTES…

Fomenta simultàniament el sentit de l’escala de les coses i convida els nens a mesurar, tant les del món proper com del llunyà.

Néixer nena

Néixer nena

Alice Dussutour

Editorial Juventut

De Mèxic a l’Iran passant per Kènia o el Nepal, aquest llibre ens dona a conèixer a cinc noies. Cadascuna explica la seva història i destaca un tema social relacionat amb el lloc i els drets de les dones al seu país. Cada relat va acompanyat d’unes pàgines documentals a fi d’ampliar i aportar elements concrets.

L’autora ens explica com n’és de dur suportar el pes de les tradicions, les prohibicions i les humiliacions, i amb les seves enlluernadores il·lustracions aconsegueix posar una mica de llum en la foscor. El llibre inclou un inspirador prefaci de Clémentine Beauvais, escriptora i investigadora docent.

Profecia Beatryce

La profecia de la Beatryce

Kate DiCamillo

Animallibres

El germà Edik troba a l’estable del seu monestir una nena malalta i tota bruta de terra i de sang. Mentre la cuida, descobreix que la nena sap llegir, cosa que suposa un perill perquè en aquell regne les nenes tenen prohibit llegir o escriure. Però el rei ja sap que la Beatryce existeix i ha ordenat trobar-la i executar-la perquè no es compleixi una profecia que l’Edik coneix prou bé.

Una novel·la d’aventures amb una protagonista que desafia el poder establert en un món en què no es permet a les dones accedir al coneixement.

La Júlia i el tauró

Kiran Millwood

Editorial Bambú

Em dic Júlia. Aquesta és la història de l’estiu que vaig perdre la mare i vaig trobar un tauró més vell que els arbres. No pateixis, però, que això no t’espatllarà el final.

El meu primer amor

David Nel·lo

Animallibres

«Estic segur que molts de vosaltres només de llegir el títol ja heu flipat, oi? De seguida heu pensat: “Uau, quina cutrada!”. Us heu imaginat una espècie d’història cursi i patètica, de cors de color de rosa i de musiqueta de violins.»

En José Pedro explica com havia assistit, entre divertit i indignat, a la transformació del seu germà Ivanhoe. En Hoe ja no jugava a la Play, es preocupava per menjar bé i s’havia tornat presumit. S’havia enamorat!
Ell no s’enamoraria mai, n’estava segur. Segur?

Una novel·la que parla d'amor sense una perspectiva romàntica, amb sentit de l'humor i des del punt de vista d'un noi.

Ressenya Mitja Mosca

Ulls verds

Joyce Carol Oates

L’Altra Tribu

La Franky creix a Seattle en una família privilegiada: el seu pare és un comentarista esportiu molt famós i la seva mare és artista i molt afectuosa. Tot a la vida dels Pierson va de meravella, des de l’estil de vida extravagant en una mansió de disseny fins a les escoles privades i les vacances a les cases elegants de platja dels seus amics rics. Però quan els pares de la Franky se separen perquè la mare decideix marxar de casa, ella pren partit pel seu pare sense relacionar la fugida de la mare amb el caràcter violent i controlador del pare. Només quan els esdeveniments arriben a un punt culminant, la Franky s’adona que ha d’emprendre una dolorosa recerca de la veritat, tot i que això impliqui deixar enrere la seva infantesa.

Noceà

Ricard Efa

Mai Més

En un futur on l’augment del nivell del mar ha desfigurat Europa, l’oceà tal com el coneixíem ha desaparegut: és el Noceà. La societat, governada per la dictadura neoliberal de Systema, viu submergida sota continus conflictes socials. Arribada a l’adolescència, l’Atari ha pres una decisió: venjar la seva mare, morta per la policia quan ella era petita.

Serà l’inici d’una vida dedicada a la justícia social, però també de l’amistat amb la Tika, una altra òrfena revoltada.

Anterior
Anterior

SIGNATURES SANT JORDI

Siguiente
Siguiente

Sant Jordi 2023: ficció