Sant Jordi 2024: infantil i juvenil

El llibre que sap fer de tot

Tristan Mory

Editorial Kókinos

Un llibre tan petit sap fer alguna cosa? I tant que sí, sap fer de tot. Acluca un ull, es fica un dit al nas, treu la llengua, fa ganyotes, s'amaga, es corda les sabates... I fins i tot, llegeix i dibuixa! Però el que sap fer més bé és jugar.

Aquest simpàtic àlbum de pàgines de cartó és ideal per als petits a partir dels dos anys. Podran mirar, tocar, moure, escoltar i, més endavant, llegir gràcies a la tipografia rodona, grossa i senzilla.

Jugaran a imitar, pàgina a pàgina, tot el que aquest llibre tan hàbil sap fer i riuran amb els divertits dibuixos de trets simples i gruixuts.

Un llibre que no tan sols entreté, sinó que també ensenya als més menuts les parts del cos i els seus moviments, i els dona peu a inventar més accions. A més, en arribar a l'última pàgina, els ajuda a entrenar la motricitat fina. En definitiva, aquest llibre sap fer de tot!.

Es busca! Perruquer de girafes

Cansu Erkan

Editorial Tramuntana

Potser has somiat a convertir-te en científic, explorador o astronauta… però t’has plantejat mai l’ofici de perruquer de girafes?

Dins d’aquest llibre trobaràs els mètodes supersecrets del senyor Jordi Barbieri Girafis, l’únic perruquer de girafes del món!

Una aventura simpàtica, plena de riures, on podràs saltar i volar… Estàs a punt?

Doncs vinga, a llegir!

Dinosaures contra alienígenes

Andrea Castellani

Editorial Gribaudo

Fa milions d’anys, el nostre planeta estava dominat per criatures enormes, majestuoses, extraordinàries! ELS DINOSAURES. Però un dia, a l’altra banda de la galàxia, una tropa d’ALIENÍGENES amb les seves naus espacials va triar la Terra com a destinació per a les seves vacances. Una lluita de lluites s’entreveia a l’horitzó… Qui guanyarà? Andrea Castellani, que ja ens va fer riure amb Pirates contra vikings, torna a l’atac amb una batalla gairebé més divertida que l’anterior!

Cesc i Alabert. L’Alabert i la bicicleta

Chris Naylor-Ballesteros

Editorial Cruïlla

El Cesc i l'Alabert volen anar a fer una volta en bicicleta, però l'Alabert fa moltes giragonses. Com el pot ajudar, el Cesc? Potser quan l'Alabert s'adoni que sempre podrà comptar amb el Cesc serà capaç de fer qualsevol cosa. 

Belzi, el sensebanyes. Caos a la fira

Gemma Brie, Vincas Richardson i Ingrid Valls

Editorial Juventut

Un petit dimoni anomenat Belzi apareix de sobte al món dels humans. No sap com hi ha arribat i, sobretot, no sap com tornar a l’infern. Però no està sol. Compta amb l’ajuda dels bessons Alex i Vera, i el seu amic Ross.

Després de moltes provatures fallides perquè li creixin les banyes i poder tornar a l’inframon, descobreixen que només li creixeran si fa el mal. Però en Belzi és un dimoni patològicament bo! Com s’ho farà? Està condemnat a passar la resta dels seus dies al món dels humans?

Un còmic sobre el poder de l’amistat i la importància d’integrar aquells que són diferents. Perquè, no importa el que la societat esperi de tu, has d’acceptar-te i estimar-te tal com ets! Primer volum d’aquesta nova sèrie de còmic, ideal per a potenciar la lectura autònoma, escrita amb lletra de pal i diversió a dojo.

Juniper Mae

Sarah Soh

Editorial Cruïlla

Tykotech és un lloc meravellós, on tot funciona gràcies a una tecnologia molt avançada. La gent hi viu en pau fins que, un dia, comencen els talls d’energia i les apagades. I, poc després, unes criatures sinistres envaeixen els carrers i posen en perill la ciutat...
La Juniper Mae, una nena inventora obsessionada amb les llegendes de les Guerreres Guardianes, és l’única que pot trobar una solució. Aconseguirà seguir els passos de les seves heroïnes i crear un invent capaç de salvar la ciutat de Tykotech?

Ànec coix, gallina cega

Ulrich Hub

Editorial Takatuka

L’ànec coix viu sol en un pati on mai no toca el sol. Inesperadament, arriba una visita: es tracta d’una gallina cega amb moltes ganes de conèixer món. La gallina, que vol trobar el lloc on es compleixen tots els desitjos, fins i tot els més secrets, proposa a l’ànec que li faci de gos pigall. L’ànec es resisteix a abandonar el pati: a fora hi ha molts perills, diu. La gallina, però, no es deixa atemorir: si cal, marxarà sola. Finalment, l’ànec cedeix i decideix acompanyar-la: ell li farà de guia i ella li farà de suport per arribar allà on la crossa no li serveixi. Penetren en boscos inhòspits, travessen rius perillosos per passarel·les vertiginoses i s’enfilen a les muntanyes més escarpades. Finalment, arriben al seu destí. Però… No cal que us expliquem el final, oi?

Os i pia. El pícnic i altres contes

Jarvis

Blackie books

Una entrada divertida i accessible a la lectura en solitari. Amb il·lustracions suaus, textures tipus crayon i colors clapejats sobre fons sèpia creen aquella calidesa acollidora dels contes d’altres èpoques. Recorden als clàssics infantils de parelles inseparables com ara Sapo i Sepo (d’Arnold Lobel) o els tendres Narval i Medu (de Ben Clanton). Un llibre irresistiblement tendre i divertit.

Nova sèrie a la col·lecció Ossets: quatre històries breus en capítols sobre dos millors amics, l’Os (un tendre ós bru) i la Pia (un adorable ocell blau).

El llibre que pot llegir la ment

Marianna Coppo

Andana Editorial

Aquest no és un llibre qualsevol: és màgic! La seva encantadora protagonista, la Sra. Conill, ha preparat un número espectacular en el qual pot LLEGIR LA TEVA MENT.
T'atreveixes a participar? Llavors, tria sense dir-li-ho a ningú! un personatge de públic, format per una increïble varietat de criatures: la senyora Cullera, el Bolet, el Ieti, l’Esquelet...

Segueix les instruccions de la maga i veuràs com, sorprenentment, encerta l'elecció que havies fet. Veritat que resulta increïble?

Per crear El llibre que pot llegir la ment, Marianna Coppo s'ha inspirat en un llibre de màgia del segle XVII i ha fet aquest llibre joc interactiu que encantarà als lectors de totes les edats.

Els bàsquet prodigis. El torneig dels somnis

Alberto Casamayor i Pepe&Kako

Edicions del pirata

Coneix els Bàsquets Prodigis, l’equip de bàsquet més insòlit que puguis imaginar: encara que els Bàsquets Prodigis estan molt lluny de ser el millor equip, la seva amistat i humor inunda les seves novel·les.

Las hermanas invierno

Jolan C. Bertrand

Errata Naturae

Fa molt, molt de temps, existien dos hiverns: la germana Gran, amb el seu fred polar i els seus torbs, i la germana Petita, amb el seu fred dolç i lleu. Però, des que va desaparèixer la Petita, els hiverns són glacials, perquè la Gran plora desconsolada.

Han passat ja quinze anys i la Petita no ha tornat, i en el llogaret viking de Bruma els adults estan molt preocupats: ningú es diverteix amb les bromes d'Alfred i, a sobre, els trols estan robant els seus objectes més estimats.

Quan Ragnar s'ofereix per a anar a recuperar les seves pertinences, una misteriosa vident adverteix a Alfred que si el seu oncle parteix sol, mai tornarà. Amb tot just deu anys, el nen decideix seguir els seus passos en les profunditats del gèlid bosc boreal. Així comencerà la gran aventura de la seva vida.

Hooky (volum 3)

Míriam Bonastre Tur

Editorial Entredos

Després de patir tres anys de regnat en contra de la màgia —i tres anys de desconnexió dels germans bruixots, la Dani i en Dorian—, la princesa Mònica, en Nico, en Damien i el príncep Guillem saben que ara els toca a ells salvar el regne, i també els seus amics, abans no el devori la foscor.

Decidits a esbrinar les circumstàncies de la desaparició d’en Dorian i a rescatar la Dani de la seva misteriosa maledicció, el grup s’embarcarà en una missió que els durà d’un confí a l’altre del regne, posaran a prova la seva amistat, serem testimonis de nous enamoraments i el passat els donarà la clau del futur.

Els tres terribles invents d’en Walter Swizwit

Ben Brooks

Blackie Books

Un vell carro de fusta s’acosta a Aiguapluig, el petit poble de treballadors on viuen en Victor i la seva fidel tortuga, l’Osvald. Al carro hi va en Walter Swizwit, venedor ambulant i presumptuós inventor de tres artefactes, segons ell, revolucionaris. Però a Aiguapluig ningú té temps per a invents: les terres s’han de llaurar, la fruita s’ha de collir, els carrers s’han d’escombrar.

En Swizwit, ferit d’orgull, se’n va del poble, però promet revenja. L’endemà una maledicció ha assolat el poble, i tots els seus habitants es lleven terriblement malalts.
Tots menys en Victor.

Serà capaç de parar els peus a en Walter Swizwit i salvar casa seva?

Ortiga i os

T. Kingfisher

Indòmita

Després d’anys de veure patir les seves germanes a mans d’un príncep abusador, la Marra, la filla tímida, la petita de tres, finalment s’ha adonat que ningú vindrà al seu rescat. Amb l’ajuda d’una poderosa bruixa, haurà de completar tres tasques impossibles si vol matar el príncep. Però, com sol passar en els contes de fades, l’impossible és només el principi.

En la seva recerca èpica, s’hi uneixen una fada padrina de poca volada, un guerrer en hores baixes i una gallina posseïda per un dimoni. Junts pretenen acabar amb la tirania del príncep, o potser només salvar els qui estimen.

Els secrets de Heap Hoouse

Edward Carey

Blackie Books

Els Iremonger són una família peculiar.

 Durant generacions han viscut a HEAP HOUSE, la seva laberíntica mansió, on les jerarquies i els matrimonis els venen imposats. A les plantes superiors hi viu la família; a les inferiors, el servei. Al voltant de la mansió hi ha els CÚMULS: piles de brossa que ve de tot Londres i s’estén fins on arriba la vista.

Tots els membres de la família perpetuen una tradició, la de viure lligats a un OBJECTE DE NAIXEMENT que han de protegir amb la vida. Els objectes sembla que murmuren alguna cosa, però només en Clod Iremonger, l’ESCOLTADOR, és capaç de sentir-los.

 L’arribada de la Lucy Pennant, una nova minyona de la mansió, ho canviarà tot. Perquè a l’horitzó de Heap House s’endevina una gran tempesta. I tots els secrets de la família Iremonger estan a punt de saltar pels aires per sempre.

L’home a qui ja no agradaven els gats

Isabelle Aupy

Editorial Raig Verd

Hi ha una illa prop del continent que té unes normes pròpies, on el vent i el mar canvien les persones. L’illa està plena de gats, de domesticats, de panxacontents, de carrer, que una mica es passegen ara a casa de l’un, ara a casa de l’altre. Un dia de cop i volta desapareixen tots els gats i el que demanen a canvi de la seva tornada amenaça la forma de vida de tota la comunitat.

L’autora ens ofereix un text elegant, rebel i agosarat que ens alerta de la fragilitat de les nostres llibertats i ens fa pensar sobre com la llengua es manipula per canviar les idees. Aquest llibre ha sigut un èxit a França amb el suport dels llibreters, que el van celebrar des de la primera lectura.

Anterior
Anterior

Sant Jordi 2024: no ficció

Siguiente
Siguiente

Sant Jordi 2024: ficció