Recomanats Nadal 2023: infantil i juvenil

Hipoposats

HipOposats

Janik Coat

Petalletres

Popov, l’hipopòtam, acompanya als petits lectors perquè descobreixin els contraris amb ell.

Popov no és un hipopòtam qualsevol. Pàgina a pàgina, Popov canvia: A vegades és GRAN, però altres, petit. Té pigues o ratlles. És lleuger o PESAT. Es posa de cara. O de perfil! D’aquesta manera, els petits descobriran contraris habituals i no tan habituals des d’un punt de vista artístic gràcies a les il·lustracions minimalistes i expressives de Janik Coat.

Petalletres: un segell lliure, inclusiu, independent.

El llibre perfecte perquè el petits descobreixin els contraris d’una manera sorprenent i enriqueixin la seva mirada artística.

Cada dia un

Un dia cada un!

Marianne Dubuc

Editorial Juventud

Una tarda, l’Os, la Tortuga, la Llebre i el Ratolí descobreixen un petit ou. Tots quatre volen endur-se’l a casa per tenir-ne cura, però l’ou proposa que facin torns i que comenci el Ratolí, que l’ha trobat. Dia rere dia, de casa en casa, l’Ou descobrirà el món gràcies als seus amics.

Torna Marianne Dubuc, aquest cop amb un format híbrid a cavall entre el còmic i l’àlbum. Una història deliciosa/tendra que tracta temes com l’amistat, la cerca de la identitat i la independència.

casa de l'avi

La misteriosa i sorprenent casa de l’avi

Meritxell Martí i Xavier Salomó

Editorial Combel

Després de visitar La meravellosa i horripilant casa de la iaia, arriba un nou títol del tàndem format per Martí i Salomó, amb un munt d’elements per descobrir i solapes per destapar que amaguen detalls ocults. La casa de l’avi no és com te la imagines. A primer cop d’ull sembla una taverna marinera, però, si te la mires bé, hi veuràs coses sorprenents i pistes que et duran a llocs insòlits. Obre bé els ulls i bona pesca!

Com baixa el pare noel per les xemeneies?

Marc Barnett. Il·lustrat per Jon Klassen

NubeOcho

El tàndem perfecte de Mac Barnett i Jon Klassen ens porta aquesta divertida història que tracta d’aclarir un dubte que tenen totes les nenes i els nens del món: com entra el Pare Noel a les cases?

ahir al vespre

Ahir al vespre

Heena Baek

Editorial Kókinos

S'apropa el Nadal, aviat es farà de nit i tots els veïns de l’edifici començaran a fer els seus preparatius.

Així van desfilant diferents habitants: la senyora Ratolí, el senyor Guineu, el senyor Cabra Blanca amb el gat negre de la cafeteria Safata Platejada, el senyor Conill Blanc... Interactuen uns amb altres, passen coses inesperades, es molesten a vegades, però al final són molt solidaris.

Aquest àlbum en forma d'acordió, amb què Heena Baek ens sorprèn un cop més i que es pot desplegar i llegir pels dos costats per tafanejar què passa a tots els apartaments, ens farà somriure i, fins i tot, riure amb els personatges tan peculiars.

Perdut

Perdut

Mariajo Ilustrajo

Bindi Books

Un os polar acaba lluny de casa, a una ciutat desconeguda i un lloc molt estrany. Se sent perdut i la gent està massa ocupada com per donar-li un cop de mà. Fins que una nena l’acull i se l’emporta a casa. Ella li ensenya que pot trobar amor, amistat i ajuda en una ciutat gran i freda.

Una història sobre el poder de l’amistat i de com aquesta fa que no et sentis tan perdut i, fins i tot, et pugui transportar a casa!

Contes per a nens perfectes

Florence Parry Heide. Il·lustracions per Sergio Ruzzier

Blackie Books

Els adults volen que siguem perfectes. Però això no té cap gràcia. Vuit contes divertidíssims que ens mostren amb una ironia mordaç com els infants se les empesquen per no fer el que els adults els hi demanen.

Magic animals

Magic animals. El poder de l’amulet

Susanna Isern

Estrella Polar

A la vall de Blim està passant una cosa increïble... L’Abi, un ocell femella que habitualment dorm a les branques de les sequoies, es desperta de sobte convertida en una nena. I sembla que no és l’única: l’Èric, la Cloe, la Yuna i el Nico també eren animals corrents. Ara són éssers fantàstics que han de complir una missió: aturar els plans del malvat mag Otto. Que ho aconsegueixin depèn del poder dels seus amulets, però també de la seva valentia. Ells són els Magic Animals.


David Colom arrebossat!

Swapna Haddow. Il·lustrat per Sheena Dempsey

Editorial Flamboyant 

En David Colom i el seu amic Capi han anat a parar amb tot el bec en una muntanya de pinso i perills. Agafa’t fort les plomes! Els nostres herois colomesos preferits han d’evitar la venjança d’un amant de les delícies de colom en aquesta aventura que et farà mossegar-te les ungles, recaragolar les urpes i DE VEGADES CRIDAR.

Aquest llibre està escrit en colomès. Les següents paraules són una prova: els gats fan olor de pets i a col. Pots llegir totes les paraules? Estàs segur? Vols tornar a intentar la quarta paraula? Si has aconseguit llegir TOTES aquestes paraules, pots passar pàgina…

Miss desembre

Miss desembre i el clan de lluna

Antonia Murgo

Nórdica Libros

Miss Desembre busca feina, però totes les seves experiències laborals han acabat en fracassos estrepitosos tan bon punt han començat. Un dia que respon a un anunci per treballar com a mainadera, descobreix que el seu cap no és sinó l’Home del Sac, que busca algú que cuidi el seu fill Corbin, un nen irritant que sap transformar-se en fum i amagar-se entre les cendres. Una nit, els esdeveniments prenen un caire inesperat: la Desembre descobreix un detall molt interessant sobre la família per a la qual treballa, i tres desconeguts irrompen a la casa...

L’ampolla de la sort

Chris Wormell

Animallibres                                               

Arran d’una tempesta terrible de llamps i trons, en Jack, un noi de deu anys, naufraga en una illa misteriosa i aparentment deserta. Sembla condemnat a quedar-s’hi per sempre, però, amb l’ajuda d’un nou amic i del llibre d’encanteris d’una bruixa, trama un pla d’allò més esbojarrat per tornar a casa. Però no havia comptat amb els taurons, les balenes, els monstres marins i els pirates!

Vida

Guillaume Duprat

Zahorí Books

Què és la vida? D’on ve i com es transmet? La vida és dins nostre i al nostre voltant, misteriosa, de vegades tan poderosa i d’altres tan fràgil.

El llibre comença amb una divertida prova: està viva la fulla d’un arbre? I un full de paper? I els cabells i les plomes? A continuació, ens submergeix en els orígens de la vida segons la religió i la ciència, incloent-hi el funcionament de les cèl·lules, la reproducció dels éssers humans, els animals i la vida.

Odissea

L’Odissea

Homer. Il·lustrat per Genie Espinosa

Inuk Books

He viatjat a terres desconegudes, he arribat fins a la fi del món, he baixat a l’Hades, d’on cap home vivent no ha tornat mai, he vist criatures meravelloses, monstres salvatges, caníbals, gegants, éssers inimaginables.

I ho he perdut tot.

Deixeu-me que us expliqui com he arribat fins aquí, després de tant de temps perdut per la mar.  Vull començar dient el meu nom: soc Ulisses, fill de Laertes, de l’illa d’Ítaca.

I aquesta és la meva història.

Elatsoe

Darcie Little Badger

Editorial Indòmita

L’Elatsoe té un poder: és capaç de cridar els esperits dels animals morts, una habilitat molt útil per seguir acompanyada del seu difunt gos, en Kirby. Quan el seu estimat cosí mor per un accident de cotxe, el seu fantasma li descobreix que va ser assassinat. Però, qui el va matar i per què?

Elatsoe és la història d’una protagonista valenta i decidida que, amb l’ajuda dels seus amics, haurà de fer un viatge i enfrontar-se a la realitat d’una ciutat i les seves perversions. La combinació de misteri, fantasia, terror i mitologia confereixen un valor extraordinari a una història deliciosa i màgica.

Anterior
Anterior

Recomanats Nadal 2023: ficció

Siguiente
Siguiente

Recomanats Nadal 2023: no ficció