CLUB DE LECTURA NARRATIVES LGTBIQ+: cartografiant lectures al voltant del gènere i la sexualitat

Acostumats a narratives i referents cisheteronormatius en la literatura, en aquest club de lectura us proposem obres amb protagonistes i històries amb un compromís cap a la realitat que suposa moure's fora d’aquesta normativitat. Les lectures escollides són llibres de ficció travessats per diverses mirades i realitats del col·lectiu LGTBIQ.

Conduït per l’Andrea Mena

És comunicadora, curadora i periodista cultural que treballa en formats tant escrits, com digitals, com orals.
La seva poesia es pot llegir a medis i publicacions com digopalabratxt (Literatura para generaciones pixeladas), Vagabond City Lit, Metatron, Water Soup o sea foam mag, entre d'altres. Investiga sobre el gènere i l'existència queer, i les forces mobilitzadores dins els marcs relacionals. Ha entrevistat a multiplicitat d'artistes queer per revistes com Herdes Magazine i per altres marques, zines i medis online.
És co-fundadora del col·lectiu d'art multidisciplinari Aliança, on treballa la investigació teòrica i l'escriptura i pel que presenta i modera els seus col·loquis i en fa la curació.

Cicle complet (5 sessions): 40€

Preu Sessió individual: 10€

Inscripcions a: llibreria@mitjamosca.com

Aforament limitat

Sessions:

DIMECRES 25 DE GENER, 19:30h

Las malas, de Camila Sosa Villada (Editorial Tusquets)
Quan va arribar a Córdoba per estudiar a la universitat, Camilia Sosa Villada va anar una nit, morta de por, a espiar a les travestis del Parc Sarmiento i va trobar el seu primer lloc de pertinença en el món. Las malas és un ritu de pas, un conte de fades i de terror, un retrat de grup, un manifest explosiu, una visita guiada a la imaginació de la seva autora i una crònica diferent de totes. En el seu adn conviuen dues facetes trans que més repelen i aterren a la societat: la fúria travesti i la festa de ser travesti.


DIMECRES 22 DE FEBRER, 19:30h

Els argonautes, de Maggie Nelson (L’Altra editorial / Tres puntos editorial)

Els argonautes és un llibre inclassificable i inspirador que barreja autobiografia, vida personal i teoria acadèmica i ofereix una reflexió intel·ligent, apassionada i moderna sobre el desig, la identitat i les limitacions i possibilitats de l’amor i del llenguatge. Al cor del llibre, una història d’amor: la relació entre l’autora i l’artista transgènere Harry Dodge, l’enamorament i el sexe, les dificultats per embarassar-se, les injeccions de testosterona i les converses infinites, la complicitat inquebrantable i, finalment, l’embaràs i les complexitats i alegries de formar una família queer.

DIMECRES 29 DE MARÇ, 19:30h

En aquest món, per un moment, som grandiosos, d’Ocean Vuong (Anagrama)

Un fill escriu una carta a la seva mare, que no sap llegir. La carta és, en realitat, un examen de consciència, un repàs dels elements que han anat formant la seva identitat: com a fill d’una família de vietnamites que van fugir del seu país cap als Estats Units i com a jove que descobreix i assumeix la seva homosexualitat.

Un llibre bellíssim i veraç, inspirat en les vivències de l’autor, que combina moments d’una gran cruesa amb d’altres d’una tensió subtil i elusiva. Ocean Vuong ha escrit una primera novel·la en què la literatura es converteix en una precisa eina d’evocació, descobriment i exploració per narrar el pas de l’adolescència a la maduresa.

DIMECRES 26 D’ABRIL, 19:30h

La mà esquerra de la foscor, d’Úrsula K. Le Guin (Raig Verd / Minotauro)

L’Ai arriba al planeta Hivern amb la intenció que aquest s’aliï a la Federació Galàctica de mons habitats per éssers humans, l’Ekumen. L’habiten dues civilitzacions enfrontades i l’Ai haurà de trobar quina pot ser l’adequada per a l’aliança. A més, es troba una singularitat entre els éssers que hi viuen, no són ni homes ni dones, són hermafrodites que en el període de kèmmer o zel adopten un sexe o l’altre.

La mà esquerra de la foscor d’Ursula K. Le Guin va canviar la ciència ficció i el feminisme. L’obra tracta temes com la desigualtat de gènere, l’abús de poder, els interessos polítics i la manipulació mediàtica i reflexiona sobre conceptes com el temps, les relacions i les condicions de supervivència.


DIMECRES 31 DE MAIG, 19:30h

Panza de burro, d’Andrea Abreu (Editorial Barrett)

La primera novel·la d'Andrea Abreu és una història sobre l'amistat i la infància, o el final de tot això. La narradora i Isora, la seva millor amiga, tenen deu anys i són inseparables. Viuen en un poble sempre ennuvolat al nord de Tenerife. No hi ha platja ni sol, només molt temps per matar. És un estiu, d'alguna manera atemporal, com d'un altre temps. Andrea Abreu observa l'àvia que transmet mals consells des de la pura innocència i el pur salvatgisme, a la nena prematurament crescuda que domina a la seva amiga, però, sobretot, a l'amiga dòcil que, amb el temps, escriu la seva història.

 
 
 
 

*En cas de no cobrir el mínim de places establertes l’activitat s’anul·larà i es retornarà l’import de l’inscripció a la gent inscrita.

Anterior
Anterior

CLUB DE LECTURA MATINAL

Siguiente
Siguiente

CLUB DE LECTURA MITJA MOSCA