CLUB DE LECTURA MITJA MOSCA

Aquesta primera edició del club de lectura Mitja Mosca pretén ser el tret de sortida del club de lectura de la llibreria. Un club que volem repetir anualment en què proposem una lectura mensual de ficció per conèixer llibres - nous i no tan nous - de diferents autors i autores, temes, estils… i poder compartir-ne la lectura amb la gent participant. Una oportunitat per parlar de llibres i literatura.

Club de lectura conduït per les llibreteres de la llibreria Mitja Mosca

Club complet (6 sessions): 48€

Preu Sessió individual: 10€

Inscripcions a: llibreria@mitjamosca.com

Sessions:

DIMARTS 25 D’OCTUBRE, 19:30h

Carcoma, de Layla Martínez (Editorial Amor de Madre)

Totes les cases guarden la història dels qui les han habitat. Les parets d'aquesta casa parlen de veus que sorgeixen de sota els llits, de santes que s'apareixen en el sostre de la cuina, de desaparicions que mai es resolen. Els veïns reneguen dels seus dos habitants a plena llum, però tots acudeixen a elles quan ningú els veu. L'àvia es passa els dies parlant amb les ombres que viuen darrere de les parets i dins dels armaris. La neta torna a la casa després d'un incident amb la família més rica del poble. Ara, descobrint la història de la casa, s'han començat a adonar que les ombres que l'habiten van estar sempre del seu costat.



DILLUNS 28 DE NOVEMBRE, 19:30h

Els desperfectes, d’Irene Pujadas (L’altra Editorial / Hurtado y Ortega)

Comptarem amb la presència de l'autora, la Irene Pujadas.

Els desperfectes són vint-i-un contes que abracen la grolleria i l’humor negre i que exploren, entre altres qüestions, els finals —de l’amistat, de l’amor, de la vida—, els consells dels altres, els periquitos perduts, els bons àpats, la lacra del turisme, els moviments de l’escriptura i les formes de la fe, la credulitat o la manera, sovint hilarant, com els humans afrontem les tragèdies. Àgils i llegidors, senzills en la forma i profundament vitals en el contingut, els contes d’Els desperfectes formen un conjunt irreverent i incòmode, de vegades fosc i pertorbador, de vegades hilarant i grotesc..


DIMARTS 17 DE GENER, 19:30h

Abigail, de Magda Szabó (La segona perifèria)

L’any 1943 la Gina té catorze anys. És cosmopolita, refinada. Estima i admira el seu pare, que és general de l’exèrcit hongarès. Per això no pot entendre que, sense cap explicació, l’enviï a l’internat de Matula, ben lluny de Budapest. Un lloc sinistre, una fortalesa regida pel reglament més estricte. No suporta els jocs infantils de les seves companyes. Armada d’orgull i de ràbia, la Gina fuig.

Abigail relata com poques novel·les el pas de la innocència a la maduresa d’una noia en plena Segona Guerra Mundial. Parla del confús món de les aparences dels adults, de l’amistat, dels actes d’amor que no ho semblen, del coratge, de com el misteri es dissol en la intriga. I, de fons, la convulsa història d’Hongria, a les portes de la invasió nazi i atrapada pels fantasmes del seu passat.


DIMARTS 21 DE FEBRER, 19:30h

El llibre de les cases, d’Andrea Bajani (Edicions del Periscopi / Anagrama)

El llibre de les cases és la narració fragmentada de la vida d'un home, de les seves amistats, els amors, les decepcions, la poesia que l'acompanya, la història familiar. És el compendi dels seus últims cinquanta anys a través de les cases que ha habitat, dels espais que el configuren.

Andrea Bajani ha creat una obra delicada i poètica sobre una vida en construcció, sobre la seva arquitectura real, els seus interiors i els llocs que ens formen com a persones. Aquesta novel·la, finalista del premi Strega 2021, és una educació sentimental sobre qui som i quin rastre deixem allà on vivim.


DIMARTS 28 DE MARÇ, 19:30h

Vides potser, de Joan Vigó (LaBreu edicions)

Un vigilant de sala de museu reconvertit en detectiu privat rep el seu primer encàrrec d’un client anònim. Haurà de seguir l’enterramorts d’un poble de la costa. Per dur a terme la investigació, s’instal·la a la vila i es relaciona amb els seus habitants, amb una identitat que li permet passar desapercebut. Aquesta recerca, a priori rutinària, el durà per un camí inesperat amb l’aparició d’una dona excepcional que l’arrossegarà cap a una passió molt particular. Les vides que investiga, juxtaposades amb el dia a dia de l’investigador acabaran mostrant existències farcides de secrets, zones fosques, fetitxismes i fantasmes personals.

DIMARTS 25 D’ABRIL, 19:30h

Un verdor terrible , de Benjamín Labatut (Anagrama)

Les narracions d'aquest llibre singular i fascinant tenen com a fil conductor la ciència. La seva recerca, temptatives, experiments, hipòtesis i els canvis que introdueix en el món i en la visió que tenim d'ell.
La literatura explora la ciència, la ciència es converteix en literatura. Benjamín Labatut ha escrit un llibre inclassificable i seductor, que parla de descobriments fruit de l'atzar, cerques alquímiques del coneixement i l'exploració dels límits del desconegut.

 
 
 
 
 

*En cas de no cobrir el mínim de places establertes l’activitat s’anul·larà i es retornarà l’import de l’inscripció a la gent inscrita.

Anterior
Anterior

CLUB DE LECTURA NARRATIVES LGTBIQ+: cartografiant lectures al voltant del gènere i la sexualitat

Siguiente
Siguiente

NARRATIVES LGTBIQ+