CLUB DE LECTURA MATINAL 2023-2024

Per aquells que treballeu de tardes o nits, pels que esteu jubilats, pels que el matí us inspira... Us proposem sis lectures de ficció - novetats i llibres de fons - per llegir i després compartir amb els participants del club.

Si després d'un cafè i un croissant el que et ve més de gust és parlar de llibres, aquest és el teu club de lectura.

Activitat conduïda per la llibretera Laia Arce.

Club complet (6 sessions): 36€

Preu Sessió individual: 8€

Inscripcions a: llibreria@mitjamosca.com

Sessions:

DIMARTS 3 D’OCTUBRE, 11:30h

Arada torta, d’ Itamar Vieira Junior (Edicions del Periscopi /Pepitas de calabaza)

La Bibiana i la Belonísia són dues germanes que viuen a Água Negra, una plantació del nord-oest del Brasil. Quan són petites descobreixen una maleta sota el llit de la seva àvia amb un ganivet esmolat a dins. Aquesta troballa els canvia la vida per sempre i des de llavors es veuen obligades a no separar-se l’una de l’altra i a mimetitzar-se fins al punt que es tornen indistingibles. Però els seus camins s’aniran separant a mesura que passin els anys, i això les obligarà a recuperar i identificar la seva veu individual, enterrada pels esdeveniments viscuts durant la infantesa.

Arada torta és una novel·la polifònica, màgica i commovedora que clama contra la injustícia i que posa al centre la importància de la terra com a llar, i del paper de la dona i de la raça. Convertida en tot un fenomen al Brasil, ens revela una realitat llunyana alhora que aborda temes tan universals com la transcendència dels vincles familiars i de l’amor incondicional.

DIMARTS 7 DE NOVEMBRE, 11:30h

Piranesi, de Susanna Clarke (Amsterdam / Editorial Salamandra)

En Piranesi viu a la Casa, tal vegada hi ha viscut sempre. Dia rere dia pren un registre minuciós de les Meravelles que conté en els seus diaris: el laberint de Vestíbuls i Corredors, els milers d’Estàtues blanques, el brogit de les Marees a les Sales Baixes, la disposició canviant dels Estels a les Sales Altes. Els dimarts i els divendres, en Piranesi es troba amb el seu amic, l’Altre. Sovint també visita els Morts i els porta menjar, hi parla i els descriu les Bondats de la Casa. Bona part del temps, però, en Piranesi està sol.

Un dia apareixen missatges escrits amb guix a les Parets. Individus estranys han arribat a la Casa. Són amics o venen a portar destrucció i bogeria? El Món que en Piranesi creia que coneixia està canviant: esdevé estrany i perillós.

Susanna Clarke ens endinsa en un univers oníric i enigmàtic, i s’interroga sobre la ciència i el progrés, les virtuts i els mals del coneixement, la realitat i la imaginació, la memòria, l’arrogància i la solitud.


DIMARTS 12 DE DESEMBRE, 11:30h

La ciutat dels vius, de Nicola Lagioia (Llibres del segle /Literatura Random House)

El març del 2016, en un apartament dels afores de Roma, dos joves de casa bona es lliuren a dos dies de festa desenfrenada de drogues i alcohol. Ofereixen diners a canvi de sexe a un noi de vint-i-tres anys, Luca Varani, al qual torturen cruelment fins a la mort. Ho fan sense cap motiu aparent. No hi ha respostes per a tant d'horror. Un cas de la crònica negra que va impactar la societat italiana i va tenir ressò arreu del món. Els assassins eren Manuel Foffo, d'una família d'empresaris de la restauració, i Marco Prato, un conegut relacions públiques de la nit gai romana i fill d'un prestigiós gestor cultural.

L'escriptor Nicola Lagioia es va obsessionar amb el cas  i va dedicar quatre anys de la seva vida a aquesta història. Va parlar amb tots els implicats, amb els amics i familiars dels tres nois, va accedir a la recerca i al judici i va arribar a cartejar-se amb un dels culpables. Es va submergir en el més fosc de la nit romana i es va endinsar en la inaccessible burgesia romana. El resultat és una crònica literària majúscula: una recerca sobre la naturalesa humana sota el silenci dels carrers buits de la ciutat eterna.

DIMARTS 9 DE GENER, 11:30h

Mapocho , de Nona Fernández (Editorial Minúscula)

«Si nos miramos en la memoria del Mapocho veremos basura y mugre, cuerpos sin vida, pedazos de un relato cíclico que parece decirnos que todo es como siempre, y que vagamos condenados de un siempre a otro siempre. Creo que escribí este libro intentando romper ese hechizo. Recogiendo toda la mugre que encontré en el río, atendiéndola como se atiende un llamado de auxilio. Y es que el Mapocho está ahí, siempre lo ha estado, fluyendo en el patio de nuestra casa, morocho, mugriento y hediondo, intentando recordar algo nuestro que no sabemos o no queremos saber. Sobre ese algo quise escribir.» Nona Fernández

Mapocho s'endinsa a les regions més fosques del passat d'una ciutat, Santiago, i de tot un país, Xile, per a relatar el destí de la protagonista, la magnètica Rucia.

Llibre fundacional, de prosa embolcalladora, en ell trobem tots els elements que han situat a Nona Fernández entre les més rellevants narradores contemporànies.


DIMARTS 6 DE FEBRER, 11:30h

L’incendi, de Daniela Krien (Més Llibres)

Quan un incendi destrueix la cabana que havien llogat per passar l’estiu als Alps d’Ammergau, a l’Alta Baviera, la Rahel i en Peter han de canviar de plans. La trucada de la Ruth, una vella amiga de la mare de la Rahel, sembla ben oportuna: necessita que algú li cuidi la casa i els animals mentre ella i el seu marit siguin fora per un problema de salut. La Rahel hi accedeix de seguida, sense consultar-ho a en Peter: s’hi estaran tres setmanes, en aquella casa aïllada, durant les quals espera tenir temps per decidir si paga la pena salvar una relació que fa temps que agonitza.

L’autora d’Amor en cas d’emergència i La vall del Mulde ens obre la porta a la intimitat d’una parella en crisi i ens converteix en testimonis d’un incendi sense foc, fet de retrets i silencis, però també d’una secreta esperança de salvació.


DIMARTS 5 DE MARÇ, 11:30h

Nicolau, d’Antoni Veciana (La Segona Perifèria)

A en Nicolau, la terra ferma només li ha ofert menyspreu. En canvi, quan neda mar endins sent que la solitud i la llibertat són la mateixa cosa. Tant necessita la mar, que el seu cos es transmuta. Ja no és un noi, tampoc es pot dir que sigui un peix. És un ésser entregat a un univers submarí llegendari, de ciutats mítiques, de sirenes, de déus i deesses.

Escrita en una llengua viva i popular, plena del color del Camp de Tarragona, Nicolau pot ser llegida com una novel·la d’aventures o com una novel·la existencial o d’evasió. Hipnòtica, magnètica, ens connecta amb les arrels més profundes de la nostra tradició i ens crida a reconciliar-nos amb la pàtria perduda de la infantesa: la imaginació.

 
 
 
 
 
 

*En cas de no cobrir el mínim de places establertes l’activitat s’anul·larà i es retornarà l’import de l’inscripció a la gent inscrita.

Anterior
Anterior

CLUB DE LECTURA MITJA MOSCA 2023-2024

Siguiente
Siguiente

EL TOTXO DE L’ESTIU. ARA QUE TINC TEMPS, M’HI POSO